Tuesday 15 December 2009

Photo Competition in Kiskunhalas

A local photo competition was organised in Kiskunhalas in November. In the photo you can see the jury Mr István Somogyi and Mr Jenő Ternyák on the right with our Headteacher Mr Tibor Tóth and the organiser Mrs Beáta Kozarich.

Iskolánk fotópályázatot hirdetett meg az ősszel egy nemzetközi projekt keretében HAZÁNK TERMÉSZETI KINCSEI címmel. Célunk az volt, hogy a családi kirándulások alkalmával készített fotókkal a pályázók bemutathassák hazánk sajátos természeti adottságait, jelenségeit, növény- és állatvilágát. Az év végi nemzetközi projektmunkához még szükségünk lesz ezekre a színvonalas képekre, mert egy nagy mozaik készül belőlük.
Összesen 147 alkotás érkezett, ebből 139 művet bíráltak el, melyek a pályázati kiírás szerint digitális formában kerültek a zsűri elé. Külön örömünkre szolgált, hogy a gyerekek 67 fotója mellett a szülők és pedagógusok is neveztek, sőt talán egy kicsivel nagyobb is volt a lelkesedésük.
A szakértő zsűri kiválasztotta a jeligés alkotások közül a 30 legjobbnak ítélt alkotást, és rangsorolás nélkül a diák és felnőtt kategória 3-3 győztes fotóját, melyek közül a diákoké továbbjut a nemzetközi megmérettetésre. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2009.december 3-án került sor iskolánk aulájában, melyen az alkotók találkozhattak a zsűri tagjaival is, Ternyák Jenő természetfotóssal és Somogyi István a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozójával. Külön örömünkre szolgált, hogy megtisztelte jelenlétével programunkat Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának Pro Natura Emlékplakettel kitüntetett természetismereti osztályvezetője. Ezúton szeretnénk megköszönni magas színvonalú, segítő, támogató és lelkes munkájukat.
A kiállított fotók egész évben megtekinthetők az alsó tagozatosok folyosóinak falán.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.